Eveniment

12 accidente cu fuga autorilor de la locul faptei in 2021 | Ce risca soferii

În anul 2021, pe raza județului Sălaj s-au înregistrat 12 accidente de circulație în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior. Dintre acestea, un accident de circulaţie a fost grav, soldat cu o persoană rănită grav şi 11 accidente uşoare, soldate cu 12 de răniţi.

În situația în care conducătorii auto sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului.

Articole similare

Close