Tech

23 de localitati din Salaj vor avea WI-FI gratuit de la Uniunea Europeana

Fiecare primarie va primi cate un bon de 15 000 de euro pentru cumpararea echipamentelor

23 de localitati din judetul Salaj si peste 10 000 din intreaga Europa vor avea internet WI-FI gratuit, in cadrul unui proiect al Uniunii Europene. In total, pentru infrastructura de furnizare a internetului gratuit in toate aceste orasa din Europa, UE aloca 120 milioane de Euro.

Programul WiFi4EU, al carui principiu a fost anuntat in urma cu doi ani chiar de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, are ca scop sa distribuie in mii de orase si sate din toate statele Uniunii Europene, „bonuri de cumparaturi” care sa acopere costurile realizarii lucrarilor de instalare a internetului. Administratiile locale au putut aplica pentru program pe un site pus la dispozitie de UE, iar zilele trecute au fost anuntate si primele localitati selectate.

Astfel, in judetul Salaj, vor avea internet WI-FI gratuit urmatoarele localitati: Bănişor, Bocşa, Buciumi, Camăr, Crasna, Dobrin, Dragu, Halmăşd, Hida, Ileanda, Marca, Zalău, Nuşfalău, Cehu Silvaniei, Jibou, Simleu Silvaniei, Pericei, Poiana Blenchii, Salatig, Samsud, Sarmasag, Somes-Odorhei si Treznea.

Primariile acestor localitati vor primi bonuri valorice in valoare de 15 000 de euro fiecare pentru instalarea punctelor de acces public si gratuit la internet wireless.

Articole similare

Close