CulturaDivertisment

3 zile si 3 nopti de Festival la Zalau

Cel mai mare festival de cultura din judetul Salaj, Festivalul de Teatru „Virgil Flonda” isi deschide portile maine. Timp de trei zile organizatorii au pregatit proiectii de film, ateliere de actorie pentru toate varstele, piese de teatru pentru seri in familie si nopti de impro show-uri de neuitat.

„E un eveniment unic, acest festival e unic pentru Zalau. E o gura de aer, un refresh. Auzim atat ca nu avem ce sa facem, nu avem unde sa iesim, nu ai ce sa faci in Zalau. Am adus o echipa buna, am adus o alternativa. Vrem sa transformam Zalaul intr-un loc in care merita sa stai, ai ce sa faci, ai de ce sa ramai, ai de ce sa iesi seara. In timpul saptamanii, in weekend nu mai plecam la ‘tara’, nu mai plecam spre Cluj, nu mai plecam spre alte orase. Avem ce sa facem in Zalau” a spus Darius Prodan – Presedintele Asociatiei „ProTeatru”.

Evenimentul se vrea a fi unul unic si inedit, atat prin gama variata de activitati promise, cat si prin echipa de actori profesionisti ce vor urca pe scena sau care vor sustine diverse ateliere practice.

„Avem o gramada de ateliere gandite pentru toata lumea. Si pentru copii si pentru liceeni si pentru adulti si pentru batrani. Nu cred ca exista scuze pentru a nu participa, macar la un eveniment” a mai spus Darius Prodan.

Festivalul de Teatru este organizat cu ocazia implinirii a 70 de ani de la nasterea actorului Virgil Flonda. Acesta s-a nascut in satul Marin, judetul Salaj, in iarna anului 1948. A urmatul drumul actoriei si de-a lungul carierei sale a dat viata la zeci de personaje. A jucat alaturi de „Margelatu” – Florin Piersic, Ion Dichiseanu si Marga Barbu in filmul artistic „Trandafirul galben”. Numele sau apare in distributia unor filme sonore pentru cinematografia romaneasca, precum „Mircea”, in regia lui Sergiu Nicolaescu sau „Coroana de foc”.

Actorul Virgil Flonda isi incheie cariera cinematografica prin ecranizarea filmului „Dumnezeu s-a nascut la sat”, un film despre viata si opera lui Lucian Blaga, in rolul principal fiind insusi Virgil Flonda.

festivalul de teatru zalau

Articole similare

Close