Divertisment

4 PERICOLE ASCUNSE care se află în casa ta chiar acum

„Acasă”, așa numim locul în care ne simțim cel mai confortabil, cel mai fericiți, cel mai în siguranță. Totuși, acest loc pe care îl percepem adesea ca pe un refugiu, ne pune zilnic viața în pericol. Un procent mare din accidentări și decese au loc anual în casa cuiva, nu afară sau într-un mijloc de transport. Asta deoarece locuința noastră ascunde pericole de care puțini dintre noi sunt conștienți. Pentru a ne asigura că atât noi, cât și ceilalți membrii ai familiei cu care locuim împreună, suntem în siguranță, este important să identificăm aceste pericole, și să fim atenți la ele. 

Iată mai jos ce nu trebuie să ignori: 

 1. Aparatele care funcționează cu gaz

  Dacă încălzirea și aragazul funcționează pe bază de gaz, nu poți fi niciodată prea precaut. Aparatele vechi se

  gaz
  foto: Shutterstock

  pot defecta ușor, ceea ce duce la eliberarea în atmosferă de monoxid de carbon, un gaz cu potențial toxic foarte mare, care poate duce la moarte. Atunci când nu se moare, o persoană expusă la acest gaz poate rămâne cu sechele neuronale grave. Cum să te aperi?

  Asigură-te că ai instalat detectoare de gaz în casă. Dacă nu este tratat cu o soluție specială, gazul nu are miros, deci nu îți poți da seama că acesta îți pune viața în pericol. Detectoarele de gaz te atenționează imediat prin semnale luminoase și sonore puternice, astfel te poți proteja.

 2. Odorizantele pentru locuință

  Puțin știu asta, dar majoritatea odorizantelor din comerț conțin chimicale care pot afecta hormonii și sistemul reproductiv, mai ales în cazul copiilor. Aceste chimicale pot fi acumulate în corp de-a lungul timpului, și pot cauza efecte adverse.

  Ce poți face? Utilizează metode naturale de a împrospăta atmosfera în cameră. Acestea sunt mai sigure și, de multe ori, mai ieftine decât alternativele comerciale. Aici găsești câteva idei pentru a-ți parfuma natural locuința.

 3. Oale și tigăi

  Probabil că ești încântat de cât de bine și ușor poți găti în oalele și tigăile cu suprafață antiaderentă. Ceea ce

  frying-pan-cooking-pasta-tomato-877226
  foto: Shutterstock

  nu te va încânta însă sunt chimicalele care se găsesc în acestea, mai exact PFC (substanțe chimice perfluorinate). Aceste chimicale pot afecta fătul sau nou-născutul. De asemenea, se crede că expunerea la ele, poate contribui la obezitate și diabet, precum și la o dezvoltare hormonală defectuoasă.

  Ce poți face? Înlocuiește aceste vase cu unele din inox sau fontă și nu folosi vase antiaderente pentru a găti la temperaturi foarte mari.

 4. Soluția pentru curățarea vasului de toaletă

Soluțiile pentru vasul de toaletă cumpărate din magazin sunt foarte acide, reușind astfel să dizolve petele care s-au depozitat pe vasul de toaletă. Totuși aceleași soluții pot cauza arsuri de piele sau pot ajunge în ochi și cauza răni. De asemenea, în combinație cu alți detergenți, poate produce aburi caustici, care sunt toxici.

Ce poți face? Folosește alternative naturale ca bicarbonatul de sodiu, oțetul, lămâia etc. 

Pentru a te simții protejat în prorpia casă, este necesar să o cunoști foarte bine. Fă inspecții din când în când, și, acolo unde este necesar, fă schimbările de rigoare.

Articole similare

Close