Eveniment

A gasit o mica avere pe jos | I-a luat si a crezut ca ii poate pastra, dar a fost prins de politisti

Poliţiştii din Şimleu Silvaniei au identificat un bărbat de 48 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracţiunii de însuşirea bunului găsit.

Din verificările efectuate a reieşit că, la data de 19 aprilie a.c., un bărbat din Şimleu Silvaniei, a pierdut suma de 7600 de lei, pe care o avea în buzunar, în timp ce se deplasa pe strada Simion Bărnuţiu, banii fiind găsiţi şi însuşiţi de un localnic.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit celui care i-a pierdut.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din Şimleu Silvaniei pentru infracţiunea de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Facem precizarea că fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau amendă.

De asemenea, cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu-i aparţine.

Articole similare

Close