Eveniment

A provocat un accident cu tractorul in Plopis, apoi a fugit de la fata locului | Soferul era beat

Poliţiştii din Şimleu Silvaniei au intervenit ieri la un eveniment rutier în localitatea Plopiş, ca urmare a unei coliziuni dintre un tractor şi un autoturism. Şoferul vehiculului avea o alcoolemie de 0,82 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 15 martie, în jurul orei  17.00, un tânăr, de 30 de ani, din comuna Plopiş, în timp ce conducea un tractor pe Drumul Judeţean 110E,  prin localitatea Plopiș, pe un sector de drum aliniament a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără, de 24 de ani, din Şimleu Silvaniei.

În urma impactului, tânăra a fost rănită uşor.

După impact, şoferul tractorului a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei, întorcându-se după aproximativ 15 minute. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat în cazul acestuia o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă.

Conform cadrului legal în vigoare, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

De asemenea, nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; când conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; nici atunci când conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Articole similare

Close