Eveniment

Accident intre autoturism si caruta | Doua persoane ranite, printre care si un minor

Accidentul s-a produs in ultima zi din anul 2018, pe Drumul National 1H. Un atelaj a fost izbit de un autoturism care efectua manevra de depasire. In urma impactului au rezultat doua victime, printre care si un minor de 12 ani.

Conform purtatorului de cuvant al IPJ Salaj, Maria Cristea, la data de 31 decembrie 2018, un barbat de 45 de ani, din comuna Surduc, aflat la volanul autoturismului s-a angajat in depasirea unui vehicul cu tractiune animala care circula in fata sa. Conducatorul atelajului, un barbat de 48 de ani, din Surduc, a virat brusc la stanga, fara sa se asigure, moment in care a fost izbit de autoturismul aflat in depasire.

Urmare a impactului, conducatorul atelajului, dar si un minor in varsta de 12 ani, pasager in vehicul, au fost raniti usor. Politistii care au ajuns la fata locului au testat ambii conducatori cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind insa negativ.

Cercetarile continua, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Conform OUG nr. 195/2002, prin articolul 71 se interzice accesul carutelor pe drumurile nationale si in municipii, iar prin aliniatul al doilea legea obliga autoritatile locale sa amenajeze drumuri laterale, cai de acces catre aceste drumuri, precum si locuri de traversare a drumurilor publice.

Desi Codul Rutier interzice inca din 2006 circulatia carutelor pe drumurile nationale si prevede amenzi atat pentru autoritatile locale cat si pentru carutasi, legea nu este aplicata.

Articole similare

Close