Eveniment

Acoperisuri smulse si copaci doborati | Bilantul furtunii din Salaj

Furtuna care s-a abatut. asupra judetului a produs pagube in mai multe localitati. Acoperisurile unor blocuri au fost smulse, iar mai multi copaci au fost pusi la pamant de vantul puternic.

Pompierii salajeni au fost solicitati sa intervina in mai multe cazuri,pentru indepartarea efectelor produse de vijelie.

Mai exact, salvatorii au fost solicitati pentru îndepărtarea unui număr de 16 arbori doborâți de vânt pe raza localităților Șimleu Silvaniei, Ileanda, Mirșid, Rus, Cehu Silvaniei și în municipiul Zalău, înlăturarea unui număr de 5 stâlpi căzuți(în municipiul Zalău și în localitățile Cehu Silvaniei, Crișeni și Pericei), la 7 misiuni pentru degajarea unor elemente de construcție instabile desprinse de pe acoperișuri (în municipiul Zalău și în localitățile Șimleu Silvaniei, Nușfalău și Sîg).

Totodată, în plus față de intervențiile gestionate de către pompierii militari sălăjeni, un număr de 13 intervenții au fost soluționate prin implicarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență de pe raza comunelor Bobota, Buciumi, Cehu Silvaniei, Crasna, Hereclean, Meseșenii de Jos, Mirșid, Șimleu Silvaniei, Sărmășag și Plopiș.

Până la ora 21.00, în dispeceratul ISU Sălaj au fost primite zeci de apeluri pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și din fericire, până la ora acestei informări, nu au fost înregistrate victime.

De asemenea, IGSU a transmis un mesaj tip RO-Alert pentru avertizarea populației întregului județ.

Articole similare

Close