Eveniment

Actiune de amploare a politistilor din Zalau | Vizati au fost in principal soferii care se urca bauti sau drogati la volan

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean au desfășurat o amplă acțiune în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost desfășurate nouă acțiuni, în care au fost implicați 66 de polițiști sălăjeni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, economic, transporturi, dar și luptătorii de la acțiuni speciale, 39 de jandarmi, reprezentați ai I.T.M. Sălaj și ai altor structuri de aplicare a legii.

De asemenea, acțiunea polițiștilor sălăjeni a vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, pe raza municipiului Zalău, cât și pe raza județului Sălaj.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii sălăjeni au aplicat, în total, 220 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 63.765 de lei.

Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate pentru abateri de la regimul rutier.

Totodată, poliţiştii sălăjeni au reţinut 19 permise de conducere, dintre care șapte pentru depășirea limitelor legale de viteză, două pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, unul pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, iar nouă pentru alte abateri rutiere. Polițiștii rutieri au retras, totodata, 13 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri sălăjeni au efectuat 370 de testări cu aparatul etilotest și doua testări preliminare de drog.

De asemena, au fost constatate 11 infracțiuni, dintre care două de natură judiciară, trei la regimul circulației rutiere și patru infracțiuni de altă natură.

Articole similare

Close