Eveniment

Actiune de amploare a politistilor in Zalau | A fost depistat si un barbat, urmarit national – VIDEO

Noaptea trecută, 70 de polițiști și jandarmi au desfășurat o acțiune de amploare în municipiul Zalău, ce a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte ilegale și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor. In plus, oamenii legii au identificat pe strada Sfanta Vineri, un barbat in varsta de 23 de ani, dat in urmarire nationala pentru comiterea infractiunii de furt.

În acțiune au fost cooptați polițiști de investigații criminale, ordine publică, economic, silvic, criminaliști, de la rutieră, Biroul pentru Imigrări Sălaj, luptători SAS, dar și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Oamenii legii au efectuat controale în locurile și localurile publice, dar și în trafic, având ca scop combaterea ilegalităților în domeniul economic, silvic, menținerea ordinii publice, prevenirea consumului de droguri, precum și combaterea oricăror abateri la regimul rutier.

Au fost verificate 51 de obiective economice,  peste 800 de persoane au fost legitimate și au fost oprite și verificate 487 de autovehicule. De asemenea, au fost controlate 91 de persoane sau bagaje.

Polițiștii rutieri au testat de alcool sau droguri 287 de conducători auto, au reținut 6 permise de conducere și au ridicat 10 certificate de înmatriculare.

Vineri noaptea, la ora 23:30, polițiștii au depistat în trafic, pe Bulevardul Mihai Viteazul, un tânăr de 26 de ani, din comuna Coșeiu, care se afla sub influența alcoolului, respectiv avea 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

În total, efectivele angrenate în acțiune au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 70.310 lei.

Au fost constatate neregului și în domeniul silvic, fiind confiscați 45 de metri cubi de material lemnos.

Pe linie economică, polițiștii  au ridicat în vederea confiscării suma de 2.496 de lei.

În baza investigațiilor de specialitate, polițiștii au identificat persoanele bănuite că ar fi săvârșit fapte penale, iar 8 astfel de dosare sunt în curs de finalizare. În acestea se efectuează cercetări privind comiterea unor infracțiuni de furt, distrugere și loviri sau alte violențe.

Pe linia supravegherii persoanelor față de care a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu, sau a celor urmărite, polițiștii Servicului de Investigații Criminale au verificat 16 arestați la domiciliu și, la ora 03:46, au depistat, pe strada Sfânta Vineri, un bărbat, de 23 de ani, din Zalău, urmărit național care fusese condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an și 10 luni, pentru comiterea infracțiunii de furt. Acesta a fost depus în arestul I.P.J. Sălaj, urmând să fie transferat într-un penitenciar unde își va executa pedepsa.

Articole similare

Close