Eveniment

Actiune de combatere a efectelor pandemiei COVID-19 | Amenzi de 19 mii de lei pentru nepurtarea mastii – FOTO

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate 65 de societăți comerciale, 124 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 616 persoane.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19000 lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au aplicat și polițiștii locali 10 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 1000 lei.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au mai desfășurat opt acțiuni punctuale, context în care au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de 17500 lei.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

Articole similare

Close