Eveniment

Actiune pentru depistarea celor care urca bauti sau drogati la volan | Au fost amendati peste 200 de soferi

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele sălăjene, în perioada mai sus menționată au fost aplicate 214 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 46.102 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 61 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 23 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șapte conducători auto au fost sancționați pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, iar 123 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Articole similare

Close