Eveniment

Actiune pentru depistarea soferilor care conduc bauti sau drogati

Poliţiştii Biroului Rutier, din cadrul poliţiei municipale, au desfăşurat în ultima săptămână o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere şi creşterea disciplinei în trafic. Patru infracţiuni au fost constatate, una dintre acestea fiind consumul de substanţe psihoactive.

În perioada 30 iunie-6 iulie a.c., poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat, în municipiul Zalău, o acţiune pentru creşterea disciplinei în trafic şi prevenirea accidentelor rutiere ca urmare a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au constatat patru infracţiuni, una dintre acestea fiind de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, o infracţiune de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, una de uz de fals, iar una a făcut obiectul altei fapte.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 293 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 292 au fost la regimul circulaţiei, iar una a fost aplicată la Ordonanţa de Urgenţă 43/1997 privind regimul drumurilor.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, 13 permise de conducere, dintre care şase pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, două pentru neacordare de prioritate la pietoni, două pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, iar diferenţa au fost reţinute pentru alte abateri.

Pentru deficienţele constatate au retras, până la remedierea acestora, două certificate de înmatriculare.

Dacă porniţi la drum, ţineţi cont de recomandările poliţiştilor aflaţi în teren, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor de drum şi de trafic, nu conduceţi dacă aţi consumat băuturi alcoolice ori substanţe psihoactive şi ţineţi cont de politeţea rutieră.

Pietonilor le recomandăm să fie atenţi când traversează strada şi să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Articole similare

Close