Eveniment

Adolescent din Zalau, reținut de polițiști | A furat un portofel și a folosit cardurile bancare pentru a face plăți

Un tanar din Zalau a reusit sa fure un portofel, dintr-o masina lasata descuiata, in care se aflau 250 de lei si mai multe carduri bancare, pe care le-a folosit facand cumparaturi in valoare de aproximativ 800 de lei. Oamenii legii l-au identificat la scurt timp pe baiat, insa au aflat ca acesta nu este la prima abatere de acest gen.

Conform politistilor, tanarul ar fi sustras portofelul marti, in jurul orei 17,30 dintr-o masina lasata neasigurata, intr-o parcare din Zalau. Tanarul ar fi facut mai multe cumparaturi folosindu-se in mod repetat de cardurile bancare de tip contactless, care permit utilizatorului sa faca plati de pana la 100 de lei, fara a fi necesara introducerea codului PIN.

In urma cercetarilor efectuate de politisti, acestia au reusit sa il identifice pe faptas, fiind vorba despre un tanar, in varsta de 19 ani, din municipiul Zalau. De asemenea, oamenii legii au mai aflat ca baiatul nu este la prima abatere de acest gen.

In noaptea de 13 spre 14 iulie, adolescentul a sustras un autoturism, lasat neasigurat, cu cheile in contact, de pe strada Sfanta Vineri, pe care l-a condus pe o distanta scurta, desi nu detine permis de conducere, iar mai apoi l-a abandonat.

Adolescentul a fost retinut de politisti, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, cu propunere de arestare preventiva, fiind cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere a unui vehicul fara permis de conducere, furt calificat, efectarea de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma continuata si accesul ilegal la un sistem informatic in forma continuata.

Articole similare

Close