EvenimentVideo

Adolescentul inecat la Almasu a fost gasit dupa 7 ore de cautari – VIDEO

Ampla operatiune de cautare in judetul Salaj, unde pompierii dar si scafandri au cautat timp de sapte ore trupul unui adolescent in varsta de 16 ani, disparut in apele unui lac de la marginea localitatii Almasu.

Baiatul este din localitatea Fildu de Sus, insa ieri dupa-masa, si-a rugat tatal sa il duca la scaldat impreuna cu un prieten pe lacul de la fosta balastiera din Almasu. Doar prietenul lui stia sa inoate, si odata ajunsi acolo, acesta s-a aruncat in lac, dar fara sa stie ca apa este extrem de adanca, de aproximativ 7-8 metri, adolescentul de 16 ani l-a urmat. In scurt timp, baiatul s-a scufundat sub apa si nu a mai iesit. Tatal lui a incercat sa il salveze, insa nici el nu stia sa inoate, fiind la un pas de a se ineca. A fost insa scos din apa de prietenul fiului sau. Imediat dupa aceea, au sunat la 112, iar la fata locului au fosti trimisi pompierii,  care au inceput cautarile cu barca pe suprafata lacului. Au scanat intreaga suprafata a apei cu un sonar, iar intre timp au fost solicitati scafandri de la Oradea.

Pentru ca se lasase intunericul, in zona a fost dus si un container de cautare-salvare de la ISU, care sa ilumineze locul. Odata ajunsi acolo, sub privirile tatalui dar si a intregului sat care privea de pe mal, scafandri au inceput scufundarile, dar vizibilitatea sub apa era extrem de redusa. In cele din urma, in jurul orei 2 au reusit sa gaseasca in adancuri trupul fara viata al baiatului.

Oamenii din zona spun ca locul este extrem de periculos, pentru ca nu este ingradit si nu sunt panouri de atentionare ca scaldatul este interzis sau ca apa este extrem de adanca.

Mama baiatului este plecata la munca in Germania, insa urmeaza sa vina acasa pentru a-si ingropa fiul.

 

Articole similare

Close