Divertisment

Află ACUM ce trebuie să faci pentru un păr hidratat!

Dacă parul tău se simte uscat la atingere, este fragil sau este greu de coafat, este posibil să fie extrem de uscat. Nu întotdeauna înseamnă că ai o problemă de sănătate, dacă parul tău este uscat, ci mai degrabă acesta are nevoie de îngrijire profesională. Factorii care contribuie la deteriorarea părului sunt expunerea prelungită la soare, umiditatea, fumatul sau alimentația nesănătoasă, dar vestea bună este că există câteva lucruri pe care le poți face pentru a reduce degradarea părului. Dacă vrei să afli cum poți să ai un păr strălucitor și plin de viață, citește în continuare acest articol.

Iată ce poți face pentru un păr sănătos!

Tunde-l

Dacă părul tău este mult prea uscat, iar vârfurile tale sunt vizibil despicate, înseamnă că ai nevoie de o tunsoare. Uneori, chiar și în cazul în care ai o tunsoare scurtă, părul extrem de degradat nu mai poate fi salvat nici cu cele mai bune tratamente. Vizitează-ți stilistul și roagă-l să îți taie vârfurile nesănătoase și care le împiedică pe cele sănătoase să crească. Înainte de vizita la salon nu folosi prea multe produse de îngrijire, astfel stilistul își va da seama exact cât de uscate sunt firele.

Evită șocurile termice

Atunci când părul este fragil, este necesar să eviți pe cât posibil să îl supui șocurilor termice. Dacă folosești frecvent uscătorul, ondulatorul sau placa este obligatoriu să folosești și un produs care să te protejeze termic. Un alt truc pe care îl poți folosi este să ții uscătorul la distanță de cap și să eviți să folosești o treaptă cu căldură ridicată. Temperaturile extreme sunt printre principalele motive pentru care părul se usucă. Este foarte important să nu îți expui părul la temperaturi mari pe o perioada prelungită și la fel de important este și iarna să îl protejezi de frig și îngheț.

par
foto: Pexels.com

Folosește produse specifice

Chiar dacă ai scăpat de vârfurile despicate cu ajutorul stilistului sau ai început să fii mai atentă la cum folosești aparatele de hair styling, îngrijirea nu este completă fară produsele și tratamentele specifice. Pentru ca rutina ta să fie completă, ai nevoie de produse de calitate care să contribuie la repararea și întreținerea părului tău. Kitul complet de îngrijire conține un  șampon bio reparator pentru păr uscat, balsam, mască și ulei reparator. Poți găsi o gamă largă de produse la magazinul de specialitate Prova.ro, cunoscut pentru produsele de calitate și prețurile avantajoase.

Îngrijirea și tratamentele primite la salon te pot ajuta să îți recapeți strălucirea părului, însă pentru un păr care să rămână hidratat ai nevoie de o îngrijire permanentă și constantă. Este important să folosești produse de calitate dacă vrei ca părul tău să fie sănătos. Oricare din variantele de mai sus te va ajuta să obții rezultatul dorit. Alege să investești în produsele care îți plac, în funcție de preferințele tale și de buget.

Articole similare

Close