Divertisment

Ai decis să faci sport acasă? Iată TOP 5 accesorii utile și accesibile care să te ajute

Activitățile sportive sunt importante, mai ales în momentele în care îți dorești un stil de viață sănătos. Pe lângă grija pe care o oferi alimentației, sportul trebuie să reprezinte un criteriu relevant pe care trebuie să îl iei în calcul. 

Astfel, dacă decizi să ai parte de ore de sport chiar la tine acasă, trebuie să știi că există numeroase accesorii care îți pot face antrenamentul mult mai intens. Așadar, acest articol este pregătit să îți ofere informații cu privire la elementele pe care le poți folosi, dar și despre modul în care acestea te vor ajuta. 

Iată ce accesorii poți utiliza la antrenamentul de acasă

 

 • Benzi elastice

 

Acestea sunt adesea utilizate pentru beneficiile pe care le au asupra grupelor de mușchi. Astfel, atunci când lucrezi o anumită grupă, exercițiile vor implica integral zona pentru care le execuți. 

În cazul în care vrei să adaugi exercițiile cu banda elastică, trebuie să știi că acestea dezvoltă forța, dar și echilibrul. Dacă îți dorești acest accesoriu, poți comanda acum varianta potrivită.  

 

 • Greutăți 

 

Atunci când vine vorba despre alegerea greutăților potrivite, trebuie să iei în calcul obiectivele pe care ți le-ai propus. Acestea au numeroase beneficii atunci cand sunt utilizate, precum:

 • Creșterea masei musculare
 • Accelerarea scăderii în greutate 
 • Ajută la îmbunătățirea echilibrului, dar și a flexibilității 

Antrenamentele cu gantere pot fi utilizate în diverse execuții pentru numeroase grupe de mușchi. Greutățile pot fi calculate în funcție de kilogramele persoanei care le folosește, dar și de modul în care vor fi cele utilizate. 

 

 • Minge 

 

Mingea de fitness este cunoscută pentru impactul pe care îl are asupra pacienților ce au parte de ore de kinetoterapie. Pe lângă acest lucru, poate fi integrată cu succes în exercițiile făcute în timpul antrenamentului de acasă al doamnelor. Există numeroase variante în care poate fi utilizată, având un impact major asupra aspectului abdomenului. 

 

 • Coardă de sărituri 

 

Specialiștii confirmă faptul că 15 minute de sărituri cu coarda sunt echivalentul a 30 de minute de alergare. Există numeroase programe de slăbire care au în componența lor un număr exact de sărituri. Printre beneficiile exercițiilor ce implică și coarda de sărituri, se află și următoarele:

 • Tonifierea corpului
 • Dispariția celulitei
 • Arderea intensă a caloriilor

 

 • Saltea 

 

Aceasta reprezintă un element important atunci când vrei să-ți faci antrenamentul acasă. Materialul din care este confecționată te va ajuta la executarea exercițiilor în siguranță atunci când ești nevoit să te întinzi. Astfel, oasele vor fi protejate, presiunea fiind pusă asupra lor în mod direct atunci când exercițiul necesită așezare. 

Așadar, exercițiile făcute acasă utilizând diverse accesorii ajutătoare pot fi echivalentul orelor de antrenamente petrecute în sală. În funcție de intensitatea la care îți dorești să lucrezi, acest tip de activitate sportivă poate fi utilă, mai ales pentru persoanele care nu au timp să se deplaseze la sălile de forță.

Articole similare

Close