National

ANM: COD GALBEN de vreme severa in Salaj | Vantul va prezenta intensificari de pana la 90 km/h

Vremea severa nu se lasa dusa. Dupa ninsorile si viscolul anuntat de meteorologi in cursul saptamanii trecute, astazi Administratia Nationala de Meteorologie a emis un nou COD GALBEN de vreme severa, valabil si pentru judetul Salaj. Atentionarea intra in vigoare de astazi, de la ora 14 si este valabila pana marti la ora 20,00.

Conform meteorologilor, in intervalul mentionat vantul va prezenta intensificari, in special la munte, de pana la 65-75 km/h, iar rafalele vor depasi in zonele inalte 90 km/h.

De asemenea in Banat, Crisana, Transilvania si Maramures vor fi intervale in care vantul va atinge la rafale viteze de pana la 55-65 km/h si izolat 80 km/h.

Va ninge in masivele montane din nordul tarii, iar in restul zonelor, in Maramures si in nord-estul Transilvaniei sunt semnalate la inceput precipitatii mixte, lucru ce va favoriza formarea de polei, iar apoi va ninge in majoritatea regiunilor.

Meteorologii mai spun ca precipitatiile vor depasi local 15 l/mp in Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si in vestul Carpatilor Meridionali. La altitudini de peste 1500 m se va depune un strat consistent de zapada.

Pe langa atentionarea de COD GALBEN, specialistii ANM au emis si un cod portocaliu de viscol valabil pentru zona inalta de munte a judetelor Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Suceava, Neamt, Cluj si Bihor. In intervalul 10 februarie, ora 18 – 11 februarie, ora 20 sunt asteptate intensificari sustinute ale vantului cu rafale de peste 90-120 km/h si temporar va ninge viscolit, lucru ce va determina scaderea vizibilitatii sub 50 m.

Articole similare

Close