Din Oras

Antivirusurile rusesti, INTERZISE in institutiile publice | Primaria Zalau a platit 6.850 de lei pentru licente

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind protecţia sistemelor informatice ale autorităţilor şi instituţiilor publice în contextul invaziei declanşate de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, potrivit AGERPRES.

Kaspersky, este o companie cu sediul in Moscova – Federatia Rusa, ce produce solutii de securitate cibernetica. Este si producatorul programului antivirus, Kaspersky, unul dintre cele mai populare la nivel globa, ce se bucura de peste 400 de milioane de utilizatori.

Printre acestia se numara si Primaria Municipiului Zalau. In luna ianuarie, institutia a platit 6.580 de lei pentru reinnoirea acestor licente.

antivirus zalau
sursa: e-licitatie.ro

Pe de alta parte, Politia Locala din Zalau a optat pentru o varianta Romaneasca. Bitdefender, este o companie cu sediul in Bucuresti si produce solutii de securitate. Antivirusul romanesc generează peste 40% din vânzări în Statele Unite ale Americii.

Politia Locala din Zalau a platit 274 de lei pentru 10 astfel de licente.

sursa: e-licitatie.ro

Si Institutia Prefectului din judetul Salaj a optat pentru varianta romaneasca de antivirus, Bitdefender. Prefectura a platit 2850 de lei pentru licente.

sursa: e-licitatie.ro

Potrivit proiectului de lege, serviciile deja achiziționate și/sau instalate, vor fi DECONECTATE și/sau DEZINSTALATE.

Măsura este una temporară, în acord cu regulile prevăzute de art. 53 din Constituție, și produce efecte pe întreaga durată a invaziei declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei, până la data semnării unui tratat de pace sau a unui acord permanent de armistițiu care să consfințească integritatea teritorială a Ucrainei.

Articole similare

Close