Administratie

Aproape 1500 de case fara electricitate | Caderile masive de zapada au afectat liniile electrice

Zapada care a cazut in ultimele zile se pare ca a reusit sa puna la pamant doua linii electrice. Mai multe localitati din judetul Salaj au ramas astfel fara curent electric.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj s-a întrunit duminică, 16 decembrie, la ora 9,00 la sediul Instituţiei Prefectului, pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo periculoase.

„La ora transmiterii acestei informări, la nivelul judeţului Sălaj nu există drumuri blocate și nici nu s-au înregistrat evenimente rutiere, dar pe unele artere se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă.

Pe drumurile naţionale se intervine cu 26 de utilaje, dintre care cinci în zona Meseş. Pe drumurile judeţene intervin, după caz, utilaje ale autorităţilor locale sau ale firmelor cu care au fost contractate lucrările de întreţinere a drumurilor pe timpul sezonului rece.

Pentru drumurile judeţene, Consiliul Judeţean Sălaj a instituit un serviciu de permanenţă, probleme întâlnite putând fi semnalate, la orice oră, la numărul de telefon 0741.118.384.

Căderile masive de zăpadă au afectat două linii electrice, respectiv linia Răstoci, cu localităţile Şimişna, Ruş şi Fântânele – 849 consumatori şi linia Cehu Silvaniei, cu localităţile Biuşa, Horoatu Cehului şi Aluniş – 576 consumatori, care au rămas fără energie electrică. Echipele de intervenţie au reuşit repunerea în funcţiune a liniei Răstoci, în acest moment intervenindu-se pentru repunerea în funcţiune a liniei Cehu Silvaniei.

Polițiștii rutieri, inclusiv patrulele de la secțiile de poliție, sunt la datorie pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile Poliţia recomandă ca înainte de a porni la drum, conducătorii auto să se intereseze de starea drumurilor și să aibe echipate autoturismele cu anvelope de iarnă.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică.” se arata intr-o informare  transmisa de institutia Prefectului judetului Salaj.

Articole similare

Close