Eveniment

Arestat preventiv dupa ce a furat o masina, a condus fara permis, a facut accident si a fugit de la fata locului

Un tanar de 18 ani din judetul Timis a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce ar fi sustras o masina din Zalau, a condus fara permis, a provocat un accident rutier, apoi a parasit locul faptei. In plus, la testarea cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Totul s-a petrecut joi, in localitatea Bobota, judetul Salaj. Un bărbat de 44 de ani, din comuna Cristești, județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul național 1 F, pe direcția Zalău – Satu Mare, ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, care nu i-ar fi acordat prioritate de trecere la intersecția drumului județean 110 B, cu drumul național 1 F.

Imediat după producerea accidentului, conducătorul celui de-al doilea autoturism și pasagerul de pe locul din dreapta au părăsit locul accidentului.

De asemenea, un alt bărbat, de 35 de ani, din localitatea Derșida, județul Sălaj, pasager în același autoturism, a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de persoana care a părăsit locul accidentului ar fi fost sustras în cursul zilei de joi, din municipiul Zalău.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, cu sprijinul polițiștilor Secției nr. 8 Poliție Rurală Sărmășag, au identificat, în localitatea Sărmășag, conducătorul autoturismului în cauză, ca fiind un tânăr de 18 ani, din municipiul Timișoara.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului Rutier au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, în urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

In urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier, au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de tânărul de 18 ani, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Vineri, tânărul de 18 ani a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Șimleu Silvaniei a admis propunerea procurorului și a emis, pe numele tânărului de 18 ani, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, pentru documentarea întregii activități infracționale a tânărului în cauză.

Articole similare

Close