Eveniment

ASTAZI, ziua rezultatelor la Evaluarea Naţională 2019. Elevii de clasa a VIII-a află notele la Capacitate

Marţi este ziua în care sunt afişate rezultatele la Evaluarea Naţională 2019, pentru aproape 150 de mii de candidaţi, absolvenţi de clasa a VIII-a. Ei au susţinut zilele trecute examenele la română, matematică şi limba maternă.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, rezultatele la Evaluare Naţională 2019 sunt publicate pe 25 iunie, până în ora 12.00. Notele vor fi disponibile pe site-ul evaluare.edu.ro.

Candidaţii îşi vor afla notele la probele pe care le-au susţinut în perioada 18-21 iunie şi o medie generală, care se va dovedi foarte importantă pentru admiterea la liceu, de la începutul lunii iulie.

Media generală de la Evaluarea Naţională 2019 este obținută ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la probele scrise: română, matematică şi, pentru elevii care au învăţat la o şcoală într-o limbă a minorităţilor, proba la limba maternă.

După afişarea rezultatelor, se pot depune contestaţiile, în aceeaşi zi de 25 iunie, între 14.00 – 20.00. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2019 vor fi publicate pe 29 iunie.

 

 

Articole similare

Close