Eveniment

Au fost luate si in Salaj primele masuri impotriva coronavirusului COVID-19

Pe scurt

  • Zone declarate focar in Italia: Lombardia, Veneto, Piemont, Emilia-Romagna, Lazio
  • Persoanele sosite din zonele afectate vor sta in carantina 14 zile
  • In Salaj au fost identificate 70 de spatii pentru izolarea cazurilor de infectare cu COVID-19

Primele masuri impotriva noului tip de coronavirus (COVID-19) au fost luate si in Salaj in urma unei sedinte a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Astfel, au fost identificate un numar de 70 de spatii care indeplinesc normele de carantinizare, in eventualitatea aparitiei unui caz de infectare cu coronavirus.

Mai mult, toate persoanele care vin din zonele afectate din Italia si trec prin punctele de frontiera ale Romaniei, vor fi luate in evidenta de Directiile de Sanatate Publica. Toti calatorii vor completa un formular in care isi vor nota datele de contact, pentru a putea fi supravegheati de medicii de la DSP.

Daca persoanele care se intorc din Italia prezinta simptome specifice coronavirusului, acestea vor fi izolate imediat. De asemenea, ca masura preventiva, calatorii care vin din zonele afectate si chiar daca sunt sunt asimptomatice vor trebui sa ramana in carantina la domiciliu pentru 14 zile.

Institutia Prefectului Salaj anunta persoanele care au vizitat zonele declarate focar (Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Piemont si Lazio) si nu au fost evaluate medical, sa ia legatura cu DSP Salaj (0260 662 550) pentru a se asigura ca nu sunt in pericol si nu prezinta niciun risc pentru persoanele cu care intra in contact.

Autoritatile indeamna populatia la calm si sa respecte normele de igiena personala: spalarea cat mai des pe maini, cu apa si sapun.

Articole similare

Close