Eveniment

Autorii jafului de la o bijuterie din Zalau, pusi in libertate

Raul Mihai Gal, Marian Constantin Crăciun si Romeo Nicolae Kulcsar, sunt principalii suspecti in cazul talhariei dintr-o bijuterie din centrul Zalaului. Acestia ar fi intrat in magazin cu un pistol unde au amenintat-o pe vanzatoare si ar fi fugit cu peste doua kilograme de aur. Magistratii Judecatoriei din Zalau au decis eliberarea acestora din arestul preventiv, decizia nefiind definitiva.

Instanta a stabilit ca presupusii talhari sa fie eliberati din arestul IPJ Salaj si sa fie pusi sub control judiciar, pentru o perioada de 30 de zile.

„Înlocuieşte măsura arestării preventive […] faţă de inculpatul GRM, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii tâlhărie calificată comisă în calitate de complice […] cu măsura controlului judiciar pe o durată de 30 de zile […] Înlocuieşte măsura arestării preventive […] faţă de inculpatul – CMC, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată […] cu măsura controlului judiciar pe o durată de 30 de zile. […] Înlocuieşte măsura arestării la domiciliu faţă de inculpatul KRN […] cu măsura controlului judiciar pe o durată de 30 de zile începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri” se arata in decizia Judecatoriei Zalau.

Avocatul celor trei suspecti a transmis ca decizia instantei este una temeinica, iar procesul se va desfasura in continuare pentru a se stabili daca tinerii se fac sau nu vinovati in cazul jafului din Zalau.

Pot spune ca, in opinia mea, solutia Judecatoriei Zalau este una legala, in primul rand, de asemenea temeinica. […] instanta de judecata va stabili daca exista sau nu vinovatie in ce-i priveste pe clientii mei si în ce masura, urmand ca in functie de aceasta sa pronunțe sau nu o pedeapsa. Cred ca pentru moment este mai potrivit sa nu formulez si alte pareri, tinand seama de stadiul actual al cauzei si de aceasta hotarare de azi”, a declarat Ciprian Ardelean pentru PresaSM.

Va reamintim ca la data de 19 martie, doi barbati cu fetele acoperite au intrat in incinta unei bijuterii din Zalau. Unul dintre ei a sarit peste vitrina si amenintat-o pe angajata cu pistolul, in timp ce al doilea a luat toate bijuteriile pe care le-a gasit scoase la vanzare si le-a bagat intr-o geanta de mari dimensiuni. Totul a durat aproximativ 1 minut, dupa care cei doi au iesit in fuga din magazin si au plecat spre parc.

Cei in cauza au fost interceptati in noaptea de 28 spre 29 martie in punctul de trecere al frontierei Urziceni- Satu Mare, in momentul in care intentionau sa paraseasca teritoriul Romaniei.

Citeste si…

Articole similare

Close