Eveniment

Autorii jafului s-au ascuns in Tasnad | Unul dintre talhari, eroul care a salvat viata unei tinere

Imediat dupa comiterea jafului din 19 martie, la o Bijuterie din Zalau, cei doi s-au refugiat in Tasnad, spun anchetatorii. Autorii jafului armat au stat ascunsi mai bine de o saptamana, apoi au hotarat sa fuga din tara, insa au fost dat in consemn de Politistii salajeni, fiind identificati la punctul de trecere al frontierei Urziceni.

Unul dintre faptasi ar fi Romeo Kulcsar, tanarul care, in trecut, si-a donat o parte din ficat, pentru a salva viata unei tinere de 24 de ani, au descoperit jurnalistii de la PresaSM. Complice la comiterea jafului ar fi un verisor de-al lui Romeo, din Constanta. Cei doi ar fi fost vazuti impreuna in preajma unui local din Tasnad, imediat dupa jaful din Zalau.

Firul evenimentelor

Totul s-a intamplat in 19 martie, in jurul orei 17,32. Angajata magazinului era pe punctul de a inchide si a pleca acasa. In timp ce spala podeaua, in incinta au intrat doi barbati cu fetele acoperite. Unul dintre ei a sarit peste vitrina si amenintat-o pe angajata cu pistolul, in timp ce al doilea a luat toate bijuteriile pe care le-a gasit scoase la vanzare si le-a bagat intr-o geanta de mari dimensiuni. Totul a durat aproximativ 1 minut, dupa care cei doi au iesit in fuga din magazin si au plecat spre parc. Imediat dupa ce hotii au disparut, angajata si-a sunat seful, care a alertat autoritatile.

Autorii jafului s-au refugiat in Tasnad, unde unul dintre suspecti detinea un local, aflat in curs de autorizare. Cei doi au stat ascunsi acolo mai bine de o saptamana, iar apoi au incercat sa fuga din tara. In urma investigatiilor complexe efectuate de politistii salajeni, cei doi tineri au fost dati in consemn, fiind prinsi la PTF Urziceni, in noaptea de 28 spre 29 martie.

In momentul retinerii, asupra tinerilor a fost gasita o suma de bani, insa anchetatorii trebuie sa stabileasca daca banii au fost obtinuti in urma vanzarii bijuteriilor.

Fata de acestia a fost dispusa masura retinerii, urmand sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau, cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul comiterii infractiunii de talharie calificata.

Cine este Romeo Kulcsar

Romeo Kulcsar, in varsta de 23 de ani, din Tasnad, este cel care i-a dat o sansa la viata unei fete de 24 de ani, careia i-a donat o parte din ficat. Pe atunci, Romeo lucra in Danemarca, iar la intoarcere i-a promis tinerei ca o va ajuta neconditionat, spun cei de la PresaSM.

Ajuns acasa, a facut testul de compatibilitate, iar rezultatele erau imbucuratoare. Romeo putea deveni donator. Nu a stat nicio secunda pe ganduri si s-a urcat pe masa de operatie. Dupa o interventie chirurgicala la Spitalul Fundeni din Bucuresti, care a durat opt ore, Romeo i-a redat sansa la viata tinerei de 24 de ani.

 

Via
PresaSM

Articole similare

Close