AdministratieNationalVideo

„Autostrada Muzeu” de la Nadaselu nu va fi prelungita prea curand spre Salaj – VIDEO

Celebra „Autostrada Muzeu” din judetul Cluj, dintre Gilau si Nadaselu, nu va fi continuata prea curand spre judetul Salaj. Cel putin, nu in urmatorii trei ani. Astfel,  soferii care circula zilnic intre Zalau si Cluj-Napoca vor fi nevoiti sa stea in continuare in coloane pe drumul national, pentru ca autoritatile au amanat din nou data la care vom afla cine se va ocupa de continuarea autostrazii.

Pe acelasi traseu, inca din 2014, ar fi trebuit sa fie construit si cel mai lung tunel rutier din Romania, dar si acolo lucrurile bat pasul pe loc si studiul de fezabilitate nici macar nu a fost finalizat.

In luna august a anului 2019, cei de la CNAIR au anuntat ca in luna decembrie (2019) sau cel tarziu luna aceasta se va stabili firma care se va ocupa de proiectarea si construirea loturilor urmatoare, dintre Nadaselu si Suplacu de Barcau, in lungime de 55 de kilometri. Zilele trecute insa, noul ministru al Transporturilor a venit cu un nou termen, si spune ca abia la vara este posibil sa aflam cine va continua autostrada. Asta, in cazul in care nu apar noi modificari.

Portiunea de autostrada dintre Cluj-Napoca si Nadaselu si-a capatat numele de „Autostrada Muzeu”, dupa ce timp de 2 ani, pana in 2018, desi a fost finalizata, nu a putut fi folosita, pentru ca autoritatile nu au construit si un pod peste raul Somes, care sa o lege de celelalte tronsoane ale autostrazii Transilvania. 

Citeste si:

Cel putin 3 ani, Salajul nu va avea autostrada | Lotul dinspre Cluj se termina brusc in camp – FOTO

Articole similare

Close