Eveniment

Barbatul care a sustras echipamente de pe un santier, retinut | In trecut a mai furat unelte dintr-un depozit

Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au reţinut un bărbat, în vârstă de 58 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de furt, faptă comisă pe raza municipiului Zalău. Acesta nu se afla la prima abatere de acest tip. In luna mai, barbatul a patruns prin efractie intr-un depozit din Zalau, de unde a furat mai multe bunuri.

La data de 27 iunie, bărbatul ar fi pătruns în incinta unui imobil, aflat în construcție, de unde ar fi sustras mai multe unelte.

Un echipaj al jandarmeriei l-a depistat în apropierea locului faptei, având bunurile sustrase asupra sa.

În urma probatoriului administrat, în sarcina bănuitului s-a reținut că, duminică 27 iunie a.c., în jurul orei 13:00, acesta ar fi pătruns într-un imobil aflat în construcție, de unde ar fi sustras mai multe unelte.

Bunurile găsite asupra bărbatului au fost ridicate și predate persoanei prejudicate.

Față de bărbatul de 58 de ani, din Zalău, polițiștii au dispus, în cursul zilei de ieri, măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De precizat faptul că, la data de 09 mai a.c., polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de același bărbat, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, constând în aceea că, în cursul aceleiași zile, ar fi pătruns prin efracție într-un depozit de pe raza municipiului Zalău de unde a sustras mai multe bunuri.

La data de 10 mai a.c., procurorul a dispus față de bărbat măsura preventivă a controlului judicar pentru o perioadă de 60 de zile, stabilind în sarcina acestuia mai multe obligații.

Cercetările sunt continuate de Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Articole similare

Close