Social

Beneficiile mașinuțelor ride-on: 6 modalități prin care aceste jucării ajută la dezvoltarea cognitivă a copiilor

Nu este nicio îndoială că jocul este o parte esențială în dezvoltarea copilului. În primul rând, ajută la dezvoltarea creativității și imaginației, dar și la formarea unui simț al identității și independenței. De aceea, părinții și tutorii trebuie să se asigure că oferă celor mici jucării adecvate vârstei, care să aducă beneficii pe termen lung. Mașinuțele ride-on sunt printre cele mai utile tipuri de jucării pentru dezvoltarea unui copil, fiind, de asemenea, și în topul preferințelor celor mici, pe lângă tablete și alte gadget-uri din prezent. 

Iată care sunt beneficiile cognitive ale mașinuțelor ‘ride on’, încă de la vârsta preșcolară!

  • Le stârnește dorința de a explora. Când copilul este lăsat să se joace cu o mașină în curtea din spatele casei sau în parcul din fața blocului, el va avea ocazia să vadă lucrurile dintr-o perspectivă diferită. Datorită faptului că aceste jucării își ating potențialul mai ales în aer liber, cei mici vor putea descoperi lucruri precum ocolirea gropilor sau a bordurilor, pentru a evita accidentarea.

  • Promovează orientarea în spațiu. Orientarea în spațiu este un alt exercițiu pe care cei mici îl pot face atunci când conduc mașinuța. Astfel, copilul va descifra mediul pe care îl explorează. De pildă, să estimeze viteza cu care să meargă sau când să vireze la dreapta sau la stânga. Un studiu a arătat că îmbunătățirea inteligenței spațiale poate ajuta la o mai bună înțelegere a conceptelor științifice și matematice.

  • Dezvoltă abilitățile motorii. Cu ajutorul mersului pe mașinuțe ride-on, copiii pot învăța cum să țină și să manevreze volanul și să calce pedala. Unele modele au uși pe care le pot deschide și alte funcții care să imite mașinile pentru adulți. Astfel, cei mici vor înțelege că vehiculul poate fi manevrat în moduri diferite cu ajutorul membrelor inferioare și superioare.

  • Îl ajută să înțeleagă importanța mașinilor electrice. Eco educația ar trebui să înceapă încă de la o vârstă fragedă, deoarece numai așa cei mici pot crește cu o conștiință față de mediu și protejarea naturii. Un mod foarte bun de a face acest lucru este să-i cumperi o mașinuță electrică la prețuri avantajoase de pe Babyneeds.ro. Astfel, copilul va învăța mecanismele unui astfel de vehicul, mai ales dacă va participa la asamblare alături de părinți, dar și responsabilitatea de a încărca mașina atunci când este nevoie. Mai mult, părinții pot interveni în activitatea celor mici cu ajutorul telecomenzii aferente, dacă aceștia merg cu prea mare viteză pe un drum cu gropi, de pildă. În plus, mașinuța electrică are o viteză maximă de 5 km/h și este echipată astfel încât cel mic să fie în siguranță tot timpul.

  • Stimulează mișcarea. Plimbarea cu mașinuța este atât de distractivă pentru cei mici, încât își vor consuma energia pedalând de zor. Vehiculul nu va porni de pe loc fără pedalare și nu va putea merge în direcția dorită fără a pune mâinile pe volan. În timp ce aceste mișcări pot părea foarte simple pentru adulți, ele ajută la dezvoltarea sistemului locomotor.

  • Ajută la dezvoltarea încrederii în sine. Cu fiecare căzătură și direcție luată greșit, cel mic învață cum să mânuiască jucăria într-un mod cât mai eficient. Astfel, după câteva mici eșecuri, copilul va fi mult mai sigur pe el și va învăța câteva lecții importante din experiențele avute.

Așadar, care sunt beneficiile acestor vehicule pentru cei mici? Mașinile ride-on ajută la creșterea conștientizării unui copil față de mediul înconjurător, la îmbunătățirea timpilor de reacție și la dezvoltarea gândirii cognitive. În plus, sunt distractive, inspiră la joacă și cel mai probabil va deveni jucăria preferată a copilului tău!

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Articole similare

Close