Din Oras

Bonificatie la plata impozitelor si taxelor locale | Au reducere mai mare cei care platesc online

Taxele si impozitele locale pentur anul 2023 pot fi platite incepand de astazi, iar cei care le vor achita integral, vor  avea parte de o bonificatie.

Impozitele și taxele locale au ramas la nivelul celor de anul trecut, dar au fost indexate cu rata inflatiei din anul 2021, respectiv 5,1%.

In cazul achitării la casieriile serviciilor de impozite și taxe din cadrul Primăriei Municipiului Zalău, CEC, prin P.O.S, prin ordine de plată sau internet banking, bonificația este de 4% pentru contribuabilii persoane fizice care au restanţele achitate şi plătesc cu anticipaţie impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an, până la data de 31 martie a anului 2023.

De o reducere de doua ori mai mare vor avea cei care aleg sa isi plateasca impozitele online. In cazul achitării online prin intermediul site-urilor Platformă Contribuabili (zalausj.ro), www.ghiseul.ro , cât și prin intermediul stațiilor de plată de tip SelfPay bonificatia este de 8% pentru contribuabilii persoane fizice care au restanţele achitate şi plătesc cu anticipaţie impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an, până la data de 31 martie a anului 2023.

În cazul contribuabililor persoane juridice, indiferent de metoda de plată aleasă de către aceștia, bonificația este 4 % pentru contribuabilii care plătesc cu anticipaţie impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren şi  impozitul pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an, până la data de 31 martie a anului 2023.

Articole similare

Close