Eveniment

Braconieri opriti de politisti cu focuri de arma | Erau inarmati si au incercat sa fuga – FOTO

Urmarire cu focuri de arma noaptea trecuta in Salaj. Doi braconieri au fugit cativa kilometri cu politia pe urme. Pentru a-i oprit, oamenii legii au tras un foc de arma spre rotile masinii, insa acest lucru nu i-a intimidat pe fugari. Intr-un final, braconierii s-au oprit la marginea unei paduri, iar dupa ce au coborat din autoturism, pentru ca aveau intenția de a fugi și existau indicii că ar fi înarmați, polițiștii i-au somat, iar la scurt timp au mai tras un foc de avertisment în plan vertical. Cei doi au fost imobilizati si condusi la sediul politiei pentru audieri.

Totul s-a intamplat in seara zilei de 3 octombrie, atunci cand  polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați de către reprezentantul unui fond de vânătoare, despre faptul că un bărbat care se deplasa cu un autoturism de teren, în apropierea localității Sici a tras un foc de armă.

Ajunși în localitatea Sici, masina a fost identificată în trafic, pe o stradă laturalnică. Polițiștii au pornit în urmărirea acesteia, folosind și un foc de armă cu armamentul din dotare, înspre pneuri, fără ca mașina să fie avariată. Șoferul și-a continuat deplasarea, fiind oprit după aproximativ 2 km, lângă liziera unei păduri.

Din autoturism au coborât șoferul, un bărbat de 45 de ani și un pasager. Întrucât aveau intenția de a fugi și existau indicii că ar fi înarmați, polițiștii i-au somat, iar la scurt timp au mai tras un foc de avertisment în plan vertical.

Cei doi au fost imobilizați, iar la controlul corporal, asupra șoferului a fost găsită muniție.

De asemenea, în mașină a fost găsită o armă de vânătoare cu glonț, care era încărcată, un amortizor de sunet și vânatul.

Cei doi au fost conduși la sediul poliției pentru cercetări, iar arma, muniția și mașina au fost indisponibilizate, până la finalizarea cercetărilor. Carnea de vanat a fost lăsată în custodie la administratorul fondului de vânătoare.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea și probarea întregii activități infracționale.

Articole similare

Close