Eveniment

Braconieri prinsi in flagrant pe lacul Varsolt | Aveau in plase peste 140 de kilograme de peste – FOTO

Doi braconieri au fost prinsi in flagrant noaptea trecuta de catre Jandarmii salajeni. „Pescarii” au intins pe lacul Varsolt o plasa lunga de aproximativ 350 de metri, cu ajutorul unei barci pneumatice. Captura, peste 140 de kilograme de peste, urma sa fie transportata cu o masina.

Jandarmii salajeni au fost sesizati de catre reprezentantii Asociatiei de Vanatori si Pescari, ca in zona barajului Varsolt, doua persoane efectueaza acte de braconaj. Ajunsi acolo, jandarmii au gasit doi barbati, cu varste de 44 si 50 de ani, ambii din judetul Bihor. Cei doi au intins, cu ajutorul unei barci pneumatice, o plasa monofilament cu lungimea de aproximativ 350 de metri.

Braconierii aveau in plasa o captura de 142,3 kilograme de peste, din diferite specii. Pestele urma sa fie incarcat intr-o masina, unde erau intinsi saci din plastic, iar acesta urma sa ajunga cel mai probabil in judetul de resedinta.

Jandarmii au intocmit acte de sesizare privind savarsirea infractiunii de producere, import, detinere, comercializare sau utilizar a uneltelor de plasa tip monofilament. Dosarul va fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau, pentru dispunerea masurilor legale.

Barca pneumatica si accesoriile, dar si plasa monofilament au fost confiscate de catre Jandarmi, iar pestii capturati au fost eliberati in habitatul natural.

Articole similare

Close