AdministratieDin Oras

Bugetare participativa | Vezi ce proiecte sunt castigatoare si vor fi implementate in Zalau

Proiectul de bugetare participativa initiat de Primaria Municipiului Zalau a ajuns la final, iar in urma urma analizei efectuate de comisia tehnica, din cele 19 proiecte depuse de zalauani, sase dintre acestea au fost validate si vor fi incluse in lista de investitii din anul urmator.

Cea mai votata „idee” a fost aceea de a realiza 5 picturi murale in zone aglomerate ale orasului ori in incinta unor scoli, realizate cu o vopsea speciala cu proprietati de purificare a aerului, asemenea unei păduri. Proiectul „Padurea Urbana” s-a clasat pe primul loc in preferintele zalauanilor, reusind sa stranga 233 de voturi. Valoarea totala a proiectului este estimata la 100.000 de lei.

Al doilea cel mai votat proiect a fost amenajarea unui spatiu de depozitare temporara a masinilor neutilizate sau nefunctionale. Pentru acest proiect suma estimata de comisia tehnica este de 420.000 de lei.

Pe locul trei, dupa numarul de voturi, se claseaza proiectul pentru amenajarea statuii lui Szikszai Lajos, pe spatiul public. De numele personajului fiind legate, de-a lungul timpului, mai multe evenimente printre care obtinerea pentru Zalău a statutului de oraș reședință de comitat, odată cu reforma administrativă din 1876 sau inceputurile muzeului in Salaj. Pentru acest proiect s-a estimat un buget de aproximativ 100.000 de lei.

Ultimele proiecte desemnate castigatoare sunt amenajarea unor treceri de pietoni 3D, demolarea Punctului Termic 14 si amenajare de locuri de parcare, respectiv amenajarea unei băi comunale sociale. Pentru aceste proiecte a fost estimat in total un buget de 380.000 de lei.

Bugetul alocat pentru proiectele depuse a fost de un milion de lei, iar pentru ca valoare celor sase proiecte se incadreaza in aceasta valoare, vor fi implementate toate propunerile.

Articole similare

Close