Administratie

Bursa locurilor de munca pentru persoane cu dizabilitati | Subventii de 2250 de lei pentru angajatori

"Pot ce poti si tu, angajeaza-ma!" este proiectul sub care persoanele cu dizabilitati au sansa de a-si gasi un loc de munca.

Bursa locurilor de munca pentru persoane cu dizabilitati se deschide luni, 3 decembrie, la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj. Evenimentul este organizat la nivel national in cadrul Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati. Prin acest autoritatile si organizatiile neguvernamentale isi propun sa asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati.

Conform legii nr. 448/2006 „persoanele cu handicap pot fi incadrate in munca conforrm pregatirii lor profesionale. Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4 la suta din numarul total de angajati.”

Angajatorii care nu respecta prevederile legii nr. 448/2006, vor plati lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) acorda subventii in baza legii nr. 76/2002, pe o perioada de 12 luni, angajatorilor care incadreaza persoane cu handicap pe perioada nedeterminata. Singura conditie este mentinerea acestora in activitate cel putin 18 luni de la data angajarii. Subventia lunara este de 2.250 de lei si se acorda proportional cu timpul lucrat. Angajatorii care doresc sa participe la acest eveniment pot comunica locurile de munca vacante la sediul institutiei.

Articole similare

Close