AdministratieDin Oras

Cand vor ajunge primele autobuze electrice in Zalau – VIDEO

Reprezentantii Primariei Zalau au anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze 20 de autobuze electrice, urmand ca primele modele sa ajunga in oras incepand de anul viitor. Valoarea totala a achizitiei este de peste 58 de milioane de lei si este sustinuta din fonduri europene.

Cu toate ca finantarea nu a fost inca semnata, iar fabricarea autobuzelor nu a inceput, primarul municipiului Zalau da asigurari ca cel putin patru mijloace de transport public electrice vor sosi in oras undeva pe la finalul lunii martie.

„Autobuzele acestea, e de prisos sa va spun, dar sunt autobuze noi, dar nu s-a dat drumul la fabricarea lor, pana cand avem contractul semnat, sa stie firma producatoare pe ce conteaza” a spus Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalau.

Primăria Zalău a primit o singură ofertă la licitaţia pentru achiziția a 20 de autobuze electrice, respectiv de la Anadolu Automobil Rom, importator al autobuzului electric fabricat de cehii de la Sor.

Pe langa cele 20 de autobuze electrice, contractul mai include si achizitionarea a sase statii de incarcare rapida, 20 de statii de incarcare lenta, 2 transformatoare pentru statii, dar si implementarea sistemelor de e-ticketing, informare si monitorizare calatori sau sisteme de monitorizare a flotei.

Aceleasi modele de autobuze electrice au mai fost cumparate in noiembrie, anul trecut, de primaria Turda.

 

Articole similare

Close