Administratie

Caravana cu Medici a ajuns la Valcau de Jos | Consultatii si testari gratuite pentru pacienti

Caravana cu Medici s-a oprit in acest weekend in comuna Valcau de Jos, unde 56 de paciente au fost consultate gratuit de catre medicii voluntari si au beneficiat de ecografii mamare si recoltari ale testului Babes-Papanicolau. Tinerii voluntari au sustinut si prezentari privind cancerul de san si col uterin.

Timp de 12 ori pe ani, in colaborare cu autoritatile locale, o echipa multi-disciplinara formata din 20-30 de studenti, medici specialisti, rezidenti se reunesc intr-un weekend in care isi propun sa evalueze gratuit starea de sanatate a populatiei din mediul rural prin: consult clinic, analize bioumorale, electrocardiogramă, examene ecografice, consultații de specialitate: medicină internă, cardiologie, neurologie, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, radiologie și imagistică medicală, pediatrie etc.

Asociatia Caravana cu Medici a fost fondata in anul 2014 de cinci medici rezidenti care au remarcat absenta serviciilor medicale de baza in mediul rural, lipsa totala de educatie medicala si mentalitatea total nepreventiva a romanilor si au decis sa gaseasca ei insisi solutii pentru aceste probleme.

In prezent la Caravana cu Medici activeaza 619 voluntari care au consultat peste 5800 de pacienti din mediul rural.

caravana cu medici

 

Articole similare

Close