Eveniment

Casti wireless impartite GRATUIT de politistii salajeni soferilor

Soferii care se intorc acasa de Craciun au avut parte de o surpriza din partea politistilor salajeni. Pentru a preveni victimizarea cetățenilor prin accidente rutiere și pentru prevenirea victimizării prin diferite tipuri de infracțiuni specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, polițiștii rutieri sălăjeni au oprit în trafic conducătorii auto și i-au servit cu ceai cald și cu cafea, oferindu-le astfel prilejul de a se revigora, înainte de a-și continua călătoria.

Pentru ca șoferii să poată acorda atenția necesară desfășurării unui trafic rutieri în siguranță, polițiștii rutieri sălăjeni le-au oferit dispozitive de tip handsfree, precum și pliante cu recomandări preventive, materiale realizate în cadrul campaniei naționale de informare a Poliției Române „Pierzi atenția. Pierzi controlul!” campanie ce își propune să le amintească conducătorilor auto care sunt riscurile la care se expun atunci când au alte preocupări la volan, precum utilizarea telefonului mobil ( fie pentru a vorbi, fie pentru a trimite mesaje text), consumul de alimente și lichide, folosirea ecranelor digitale din mașină sau a GPS-ului.

Totodată, polițiștii au discutat cu conducătorii auto și cu pasagerii autovehiculelor oprite despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când pornesc la drum, despre echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă, obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață și polei și le-au oferit recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

Polițiștii vor desfășura în continuare astfel de activități pentru responsabilizarea conducătorilor auto și pentru informarea partricipanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii numărului de accidente rutiere.

Articole similare

Close