Divertisment

Ce trebuie sa faci pentru a avea un nivel crescut de energie in fiecare zi? Iata 3 obiceiuri sanatoase!

Se intampla deseori sa te simti fara vlaga, iar acest lucru sa te afecteze din mai multe puncte de vedere? In aceste cazuri randamentul scade, iar nivelul de performanta atat pentru activitatile casnice, cat si pentru cele profesionale se reduce semnificativ.

In cazul in care acest lucru se intampla rar, inseamna ca ai avut o perioada foarte solicitanta si ai nevoie doar de o zi sau doua de odihna. In schimb, daca oboseala te afecteaza in mod regulat si activitatile din fiecare zi sunt o povara din aceasta cauza, inseamna ca problema are o alta sursa si tine de stilul de viata.

Iata ce trebuie sa faci pentru a avea energie in fiecare zi!

Energia nu este benefica doar pentru activitatile de la locul de munca, ci si pentru starea ta de spirit. Aceasta te ajuta sa ai mereu o dispozitie buna si un nivel crescut de productivitate. Pentru a mentine energia la un nivel crescut, trebuie sa adopti cateva obiceiuri simple, dar foarte sanatoase.

Regleaza-ti programul de somn

Este stiut faptul ca un om are nevoie de cel putin 7 ore de somn pe noapte sau chiar 8, pentru a se odihni complet. Cu toate acestea, nu este suficient sa dormi 8 ore, ci sa o faci intr-un interval recomandat pentru corpul tau, deoarece acesta poate functiona diferit fata de programul de munca, de exemplu. 

Specialistii spun ca cel mai bun interval pentru somn este cuprins intre orele 22:00 si 06:00. Desigur, nu exista riscuri daca il decalezi cu cate o ora, dar este important sa il mentii cat mai apropiat de aceste recomandari si sa il respecti cat mai des.

relax
foto: envato.com

Alimentatie corecta

O alimentatie corecta nu inseamna un consum constant de salate sau bazat pe un numar mic de calorii. Dimpotriva, caloriile sunt cele care iti ofera energie, dar trebuie sa le arzi prin sport pentru a nu deveni daunatoare. De asemenea, fa tot posibilul sa consumi alimente care contin magneziu, vitamine si chiar carbohidrati. In plus, poti sa-ti alegi o zi pe saptamana sau chiar doua, in functie de efortul pe care il depui, in care sa mananci alimente prajite sau junk-food, pentru a-ti satisface poftele. In acest fel, iti asiguri o moderatie in alimentatie si nu exista riscul excesului. La fel de important este sa respecti cele 3 mese principale ale zilei, micul dejun, pranzul si cina.

Sport

Sportul face minuni atunci cand vine vorba de energie. In primul rand, iti ofera energia de care ai nevoie intr-o zi, mai ales daca il practici dimineata. Sportul in prima parte a zilei ajuta la o circulatie sanguina buna, ajuta la prevenirea tulburarilor digestive si elimina senzatia de oboseala. In acelasi timp, este benefic si daca il practici seara, deoarece ajuta organismul sa consuma energia acumulata intr-o zi, te scapa de stres si imbunatateste somnul.

Prin urmare, asigura-te ca adopti aceste obiceiuri, astfel incat sa elimini senzatia de oboseala si toate riscurile care apar in acest caz, cum ar fi imunitatea slaba sau productivitatea scazuta.

Articole similare

Close