Eveniment

Cel putin 3 ani, Salajul nu va avea autostrada | Lotul dinspre Cluj se termina brusc in camp – FOTO

Vesti proaste pentru soferii care circula pe drumul dintre Zalau si Cluj-Napoca. Daca acestia sperau ca in viitorul apropiat vor putea strabate macar o parte din distanta dintre cele doua localitati pe autostrada, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere le spulbera optimismul si spune clar ca, cel putin in urmatorii 3 ani, niciun kilometru de sosea de mare viteza nu va fi construit in judetul Salaj.

Practic, vorbim de continuarea Autostrazii Transilvania, care se opreste brusc intr-un camp, langa Nadaselu, la aproximativ 17 kilometri de intrarea in judetul Salaj. Lotul respectiv, de numai 8 kilometri, a fost inaugurat in urma cu un an, si urma sa fie continuat cu inca 16,8 kilometri, pana in localitatea Mihaiesti, iar mai apoi spre Suplacu de Barcau.
In acest an a fost derulata licitatia pentru lotul dintre Nadaselu si Mihaiesti, insa cel putin in urmatorii trei ani nu sunt sanse ca acesta sa fie finalizat.

Lotul Nadaselu – Mihaiesti, care reprezinta o continuare a celuilat lot Campia-Turzii – Nadaselu, practic in acest moment contractul se afla in faza de raspuns la clarificari, deci practic in faza premergatoare finalizarii depunerii ofertelor, pana la sfarsitul lunii august speram ca se va incheia si faza de depunere a ofertelor, dupa care se va intra in evaluarea propriu zisa a ofertelor. Daca nu vom avea acea, traditionala deja, sarabanda a contestatiilor, atunci putem spune ca pana la sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor, vom putea semna contractul. Este vorba despre un lot de 17 kilometri, cu o valoare aproximativa de 800 milioane de lei, care ar presupune 12 luni de proiectare si 24 de luni de executie. Deci, practic, in trei ani dupa semnarea contractului, si acest lot de 17 kilometri din Autostrada Transilvania ar trebui dat in circulatie”, a declarat pentru Zalau24.ro, Alin Serbanescu, purtator de cuvant CNAIR.

Oricum, si cei opt kilometri inaugurati in septembrie 2018, dintre Gilau si Nadaselu, au inceput sa se surpe. In mai multe locuri, taluzul din pamant de pe margine a luat-o la vale pana pe banda 1 de circulatie, iar in urma cu doar cateva saptamani, muncitorii au fost nevoiti sa frezeze si sa inlocuiasca asfaltul pe mai multe portiuni, deoarece au aparut denivelari.

Articole similare

Close