Eveniment

Chiar si fara autostrada in judet, salajenii sunt „campioni” printre vitezomani

Chiar si fara o autostrada care sa treaca prin judet, soferii din Salaj sunt „campioni” in ceea ce priveste viteza de circulatie pe sosele. O dovedesc cifrele Politiei Rutiere, care in primele patru luni ale acestui an, au depistat nu mai putin de 4500 de soferi din Salaj care au apasat mult prea tare pedala de acceleratie. 

Mai exact, din 1 ianuarie pana in 30 aprilie, politistii rutieri din Salaj au efectuat mai multe actiuni pentru prevenirea accidentelor de circulatie, actiuni in cadrul carora au aplicat 4543 de sactiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteza. Cei mai ghinionisti au fost insa vitezomanii care au ramas si fara permis de conducere pentru depasirea vitezei, 216 la numar.

Politistii atrag atentia ca depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Totodată, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

Articole similare

Close