Eveniment

Circulatia va fi RESTRICTIONATA in Zalau | Deplasarile vor trebui dovedite, la fel ca in starea de urgenta – VIDEO

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgena a demarat procesul de carantinare in Zalau, Jibou si Cehu Silvaniei. Mai este nevoie doar de avizul Institutului National de Sanatate Publica, pentru emiterea hotararii, insa autoritatile spun ca este o chestiune de cateva ore, iar cel mai probabil, incepand de maine va intra in vigoare masura carantinarii.

„S-a facut o analiza la nivelul Directiei de Sanatate Publica […] si s-a initiat acest demers de carantinare a acestor trei localitati. Sunt o serie de restrictii, in special pe restrictionarea circulatiei persoanelor, intr-un limbaj mai simplu, oamenii vor fi restrictionati sa circule pentru lucruri de care nu au nevoie, vor putea sa mearga la serviciu, vor putea sa isi desfasoare activitati importante, dar va fi restrictionata circulatia care nu e necesara.” a transmis prefectul judetului Salaj, Virgil Turcas.

Practic, situatia timp de 14 zile va fi similara cu cea din timpul starii de urgenta, cand pentru a iesi din locuinta era nevoie de completarea unei declaratii pe propria raspundere, in care erau specificate motivele deplasarii si traseul pe care urmeaza sa se faca deplasarea.

Nu este un motiv pentru a se crea panica. Masura a fost luata pentru limitarea infectarilor cu virusul SARS-CoV-2. In momentul de fata judetul Salaj se confrunta cu o transmitere comunitara, care este extrem de dificil de controlat. Specialistii in Sanatate Publica explica transmiterea comunitara a coronavirusului asemeni unui incendiu de vegetatie uscata.

Deplasarile in interiorul localitatilor carantinate se vor putea face in continuare. Insa se limiteaza la strictul necesar: deplasarile pentru procurarea hranei si a altor obiecte de stricta necesitate, deplasari la farmacie, la locul de munca, ori in alte scopuri justificate.

Odata cu emiterea hotararii de carantinare, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta la va pune la dispozitie un model cu Declaratia pe propria raspundere ce va trebui completata atunci cand este nevoie.

Articole similare

Close