Din Oras

Citybreak la Paris pentru cuplurile care doneaza sange impreuna

Dragostea salveaza vieti! iar cuplurile cu inimi mari, care aleg sa doneze sange la Centrul de Transfuzie Sanguina din Zalau, pot castiga un CITYBREAK in doi, la Paris.

Pentru ca februarie este luna iubirii, cei de la Centrul de Transfuzie Sanguina din Zalau le-au pregatit o surpriza tinerilor indragostiti. Cuplurile care vor sa devina donatori de sange, sau care fac deja parte din aceasta categorie, si aleg sa doneze in perioada 1-28 februarie, vor intra in tragerea la sorti pentru un citibreak in doi in orasul indragostitilor.

Inainte de a face acest lucru, exista o serie de cerinte, pe care toti donatorii trebuie sa le indeplineasca. Varsta trebuie sa fie cuprinsa intre 18-60 de ani, greutatea peste 50 kg, puls regulat – intre 60 si 100 de batai/minut – , iar tensiunea arteriala sistolica intre 100-180 mmHg. Donatorii trebuie sa nu fi suferit in ultimele 6 luni interventii chirurgicale, iar femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie ori in perioada ciclului menstrual.

De asemenea, cei care vor sa doneze, nu au voie sa consume grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea recltarii, trebuie sa nu fie sub tratament pentru hipertensiune ori sa sufere de boli de inima, boli renale, psihice, hepatice sau boli endocrine.

Nu pot dona nici cei care au avut antecedente hepatice, TBC, malarie, sifilis, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele (psoriazis, vitiligo) sau miopie -peste (-) 6 dioptrii, ori cancer.

Donatorii care indeplinesc conditiile de eligibilitate, mai trebuie sa stie ca inainte de a dona pot consuma o cana de cafea sau ceai, un mic dejun consistent sau legume si fructe. Mai mult, ei trebuie sa nu fumeze cu cel putin o ora inainte si dupa donare si sa se prezinte odihniti in ziua donarii.

Mai trebuie sa se stie ca, donatorii au parte de mai multe beneficii dupa ce au donat sange, precum bonuri valorice -7 la numar-, adeverinta pentru o zi libera de la locul de munca si reducere de 50% pentru mijloacele de transport in comun. La cerere, donatorii pot primi analizele medicale efectuate (grupa sanguina, Rh, hemoleucograma, test hepatita B, C, HIV, HTLV, analize biochimie).

citibreak paris sange

Articole similare

Close