Administratie

Ciunt cere ajutor de la Dancila printr-o scrisoare | Primaria Zalau nu are bani pentru „ZILE NEGRE”

Primarul Municipiului Zalau, Ionel Ciunt, solicita ajutor direct de la prim-ministrul Romaniei pentru a acoperi macar o parte din daunele provocate de furtuna care a lovit orasul in 28 mai. Edilul a ales sa ii trimita Vioricai Dancila o scrisoare deschisa, desi a doua zi dupa furtuna, conform surselor noastre, acesta se afla in Bucuresti, insa cu treburi politice. Ramas atunci la „carma” orasului, viceprimarul Balajel, a declarat ca Primaria Zalau nu poate despagubi oamenii afectati nici macar partial, deoarece nu exista suficienti bani in fondul de rezerva al orasului. 

De altfel, inca din seara cu furtuna, administratia locala condusa de Ciunt a tinut sa precizeze pe pagina de Facebook a primariei ca evaluarea daunelor nu se face pentru acordarea de despagubiri, desi acest lucru ar fi fost posibil.

In continuare, scrisoarea transmisa de Ionel Ciunt catre colega lui de partid, Viorica Dancila:

Stimata doamna Prim ministru,

In data de 28 mai, municipiul Zalau a fost grav afectat de fenomene meteorologice extreme care au provocat pagube materiale insemnate locuitorilor municipiului, agentilor economici si institutiilor publice din oras. In urma inventarierii acestor pagube, s-a constatat ca au fost avariate infrastructura scolara si rutiera, cladiri apartinand institutiilor publice, case familiale, blocuri de locuinte, autovehicule, culturi agricole, sere si livezi.
In prezent, bugetul local al municipiului Zalau este angajat in proiecte majore, atat cu finantare europeana, cat si cu finantare locala. Pentru a nu compromite niciunul din proiectele propuse avem contractat un credit si am renuntat inclusiv la acordarea voucherelor de vacanta pentru angajatii din Primaria municipiului Zalau si a unitatilor subordonate. Aceasta situatie nu ne da posibilitatea sa alocam de la bugetul local sume necesare pentru acoperirea daunelor produse.  Prin juramantul depus la investirea in functie de primar al municipiului, m-am obigat sa fiu tot timpul alaturi de comunitatea pe care o reprezint si cu atat mai mult in situatii dificile.

Astfel, ma adresez Dumneavoastra, doamna Prim ministru, cu rugamintea de a analiza cu celeritate proiectele de hotarare de guvern, trimise de Institutia Prefectului Salaj si de Consiliul Judetean Salaj si sa alocati urgent sumele pentru inlaturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice.

Fiind convins ca veti fi alaturi de noi in aceste momente dificile, va multumesc anticipat.

Cu respect si consideratie,

Ionel Ciunt, Primarul Municipiului Zalau”

Pagube majore dupa potopul din Zalau | Salajenii raman la mila guvernului pentru despagubiri – VIDEO/FOTO

Articole similare

Close