Eveniment

Cod galben de vreme severa in judetul Salaj

Cod galben de vreme severa, sub incidenta caruia se afla si judetul Salaj, valabil pana asazi la ora 14,00. Sunt asteptate ninsori si intensificari ale vantului, care la rafala vor depasi 90-100 km/h.

Vizate sunt in special localitatile Șimleu Silvaniei, Șărmășag, Crasna, Bobota, Pericei, Ip, Hereclean, Nușfalău, Măeriște, Sâg, Bocșa, Valcău de Jos, Horoatu Crasnei, Marca, Plopiș, Halmășd, Chieșd, Bănișor, Cizer, Vârșolț, Camăr, Boghiș, Șamșud, Coșeiu si Carastelec.

Din cauza ninsorilor abundente, pe mai multe drumuri s-a depus un strat consistent de zapada, traficul rutier desfasurandu-se in conditii de iarna. Pe mai multe sectoare de drum a fost semnalata si ceata, care a scazut vizibilitatea sub 200 m si local sub 50 m.

Pompierii s-au confruntat la randul lor cu vremea severa. Din cauza drumului acoperit cu zapada, acestia s-au deplasat cu dificultate la un incendiu din localitatea Ulciug, iar vantul puternic a exitins flacarile, ingreunand misiunea acestora.

In zilele de marti si miercuri vantul va continua sa sufle cu putere in zonele de munte, spulberand zapada si viscolind ninsoarea. Vor fi intensificari ale vantului si in celelalte zone, cu caracter local si temporar.

Articole similare

Close