Vremea

COD PORTOCALIU de vreme severa in cateva localitati din Salaj

Cehu Silvaniei, Șărmășag, Pericei, Hereclean, Bocșa, Someș-Odorhei, Sălățig, Chieșd, Vârșolț, Crișeni, Benesat, Dobrin, Șamșud, Coșeiu, Bălan, Hida, Gârbou, Cuzăplac, Sânmihaiu Almașului, Dragu, Zimbor se afla sub incidenta unei avertizari NOWCASTING de COD PORTOCALIU.

De altfel, intreaga tara este vizata de un COD GALBEN de instabilitate atmosferica temporar accentuata, valabil pana duminica la ora 22.

În intervalul menționat, în sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte și în extremitatea de sud a țării, 40…60 l/mp.

Sursa
Administratia Nationala de Meteorologie

Articole similare

Close