Din OrasDivertisment

Concurs de gătit după rețete din perioada regimului comunist, la Zalau

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău organizează joi 24 octombrie 2019, la ora 18 la Galeria de Artă „Ioan Sima”, un concurs de gătit cu degustare după rețete din perioada regimului comunist.

Acest concurs se desfășoară în cadrul expoziției „Nici o masă fără pește – alimentația regimului comunist între unde, cum și cât” ce poate fi vizitată la Galeria de Artă „Ioan Sima” până în data de 08 noiembrie 2019. Expoziția reconstituie spațiile blocului comunist asociate actului alimentar (bucătăria și sufrageria anilor ’70), de asemenea prezintă principalele mijloace de dezvoltare a competențelor culinare (cărți de bucate, caiete de rețete), spațiile alimentației publice (cantina), și aspecte legate de propaganda și publicitatea alimentară.

Așadar, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău invită publicul să vină cu preparate gătite după rețete din perioada regimului comunist care vor fi degustate de un juriu, iar apoi cele mai convingătoare și fidele preparate vor fi premiate. Dincolo de concurs, ne dorim să fim împreună într-o seară a amintirilor „mâncăcioase”, să vorbim despre cum, întotdeauna, mâncarea ne adună, făcându-ne să ne simțim ca o mare familie!

Chiar dacă nu veți participa cu vreun preparat la concurs, haideți să ne amintim împreună cum, copii sau tineri fiind, ni se părea că salamul de biscuiți este cel mai gustos desert sau că sărbătoarea în familie nu avea savoare fără salata de boeuf!

Articole similare

Close