EvenimentVideo

Copii umiliti de o asociatie crestina din Salaj | Sunt obligati sa faca matanii si sa sarute cimentul, pentru ca nu asculta – VIDEO

Un videoclip revoltator a fost postat pe pagina unei asociatii crestine, ce isi are sediul pe langa manastirea din Bobota. In imaginile publicate, copiii sunt mustrati verbal si sunt obligati sa faca matanii pe ciment, iar cei care isi permit sa vorbeasca, sunt pedepsiti cu matanii suplimentare.

Imaginile au fost publicate chiar de Asociatia „Inimioare Fericite”. Micutii au fost pedepsiti pentru ca nu ar fi stat cuminti in timpul slujbei de Liturghie si ar fi facut galagie. Supraveghetorul, pentru a le impune un comportament corespunzator, i-a obligat pe copii sa ingenuncheze de zeci de ori si sa sarute cimentul, chiar daca efortul le taie rasuflarea. Mai mult, la urmatoarele slujbe, copiilor li s-a interzis sa mearga la toaleta sau dupa apa.

„Cei care credeti ca nu va puteti abtine doua ore, de la toaleta, de la una de la alta, sau ramaneti acasa sau puneti pampers sau gasiti alte solutii. De acuma incolo, va cer comportament corespunzator. […] De acuma va spun, sa nu avem surprize, pentru ca duminica nu bate nimeni matanii. Duminica vom avea pregatita o camera la baza asociatiei unde, cine nu stie sa se incadreze in grup va putea sta sa citeasca o carte, […] avem tot felul de carti de educatie si dezvoltare personala, iesiti de acolo Speakeri motivationali” a spus cea care i-a pedepsit pe copii.

In timp ce le explica celor mici ce nu au voie sa faca, doi dintre acestia, care au indraznit sa o intrerupa, au fost pedepsiti suplimentar cu inca 10 si 5 matanii, fiecare.

„Mi se pare o forma de umilinta, nu de mustrare. Ca si parinte nu stiu daca as putea tolera sa imi vad copilul intr-o asemenea ipostaza” a comentat un parinte pe marginea videoclipului.

Biserica Ortodoxa Romana condamna la randul ei practica absurda pusa in aplicare de Asociatia „Inimioare Fericite”.

„Bineînteles ca impunerea practicarii unor gesturi cu semnificatie religioasa unor copii, ca si oricui altcuiva, este absurda. Biserica insasi denunta asemenea atitudine, a transmis Biserica Ortodoxa Romana, pentru Kanal D.

Asociatia „Inimioare Fericite” este un ONG, care activeaza pe langa manastirea din Bobota. Aceasta sprijina aproximativ 150 de copii proveniti din familii defavorizate din satele judetelor Salaj, Cluj si Satu Mare.

Articole similare

Close