Eveniment

Crin Bologa, numit pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie | Anuntul a fost facut de ministrul justitiei

In urma cu putin timp, ministrul justitiei, Catalin Predoiu a anuntat intr-o declaratie de presa numele celor care urmeaza sa preia sefia Parchetului General, DNA si DIICOT. Printre numiti se numara si salajeanul Crin Bologa, care a fost ales pentru functia de procuror sef, in fruntea DNA.

Propunerile mninistrului Justitiei vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii, pentru obtinerea avizului institutiei. Ultimul cuvant in cursa de numire il va avea presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Salajeanul Crin Bologa nu este strain de institutia pe care poate sa o conduca. Acesta a preluat sefia DNA Cluj pe cand avea 33 de ani, devenind astfel cel mai tânăr procuror care a ocupat o asemenea functie.

Potrivit Adevarul, Crin Bologa si-a inceput cariera in justitie in 1999. Pana in 2005 a ocupat functia de procuror criminalist la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj. Până la începutul anului 2008, a condus DNA Cluj, functie la care a renuntat invocand motive familiale. Un an mai tarziu, a preluat sefia sectiei Judiciar, pe care a condus-o pana in anul 2013, atunci cand a devenit prim-procuror al judetului, unde a stat în funcţie pana în 2018. In prezent, Crin Bologa este adjunct al institutiei.

Articole similare

Close