Stirea cititorului

Cristolț | Moloz si documente din arhivele cabinetelor medicale, aruncate in vale

Zeci de registre, retete medicale si documente cu date personale au sfarsit pe marginea unei văi din comuna Cristolț. Zona pare sa se transforme intr-o groapă de gunoi, pentru că, pe lângă actele din arhivele cabinetelor medicale, au fost aruncate mai multe gunoaie si molozul produs de o firma care executa lucrari in comuna.

Printre documentele gasite pe marginea unei văi din localitate se afla si un registru al nasterilor, care dateaza din anul 1973. Actul, pe langa faptul ca prin aruncarea lui se pierde o parte din istoria locala, contine si date confidentiale.

”O bătaie de joc la adresa mediului și o posibilă incalcare a legii 16/1996. În plus, să nu uităm că, legea

GDPR are în centru său un element primordial: persoana fizică. Datele persoanei fizice trebuie protejate prin măsuri adecvate. Registrul nașterilor și alte documente medicale, din câte reiese din poze, în loc să stea într-o arhiva, zac aruncate pe câmp.” a scris pe Facebook, un utilizator.

 

Acest caz nu este singular in comuna. In urma cu aproximativ trei luni, un satean a postat o fotografie pe o retea de socializare, in care au putut fi observate aruncate pe marginea unui drum din localitate, haine, cutii din carton si pungi din plastic.

Garda de mediu si autoritatile locale par sa fie pasive in acest caz si aleg sa priveasca dezastrul, nu doar ecologic, de pe margine, cu mainile la spate.

Close