Divertisment

Cum să alegi materialele textile pentru casa ta – Idei practice pentru amenajări elegante

Materialele textile pentru locuință nu se rezumă doar la lenjeria de pat. O atenție deosebită se acordă și perdelelor, draperiilor sau păturilor decorative. Descoperă în acest articol câteva idei practice pentru alegerea materialelor textilelor potrivite, ținând cont de utilitate și calitate.

Ce materiale textile sunt recomandate pentru încăperile unei locuințe!

Textile din bumbac sau mătase pentru un somn odihnitor

Fără niciun fel de dubiu, dormitorul este cea mai importantă cameră din locuință și locul unde odihna trebuie să fie pe măsură. De aceea, este esențial să acorzi o atenție aparte lenjeriei de pat.
Materialele de calitate precum bumbacul satinat și mătasea fac diferența între produsele de acest gen și sunt chiar recomandate pentru starea de bine și un somn pe măsură.

Potrivit specialiștilor, dar și experiențelor proprii, așternuturile trebuie să ofere din start confortul necesar pentru un somn odihnitor. Țesătura moale și delicată la atingere, densitatea și textura sunt câteva aspecte importante de care să ții cont atunci când alegi lenjeria de pat pentru dormitor. Un plus de eleganță îl va oferi și culoarea materialelor textile pentru aceasta încăpere.

Draperiile pentru camera de zi pot schimba încăperea

Livingul sau camera de zi se poate decora în funcție de gusturi și idei. Și draperiile fac parte din categoria textilelor pentru casă, pe care ar trebui să le achiziționezi în funcție de materiale, calitate și design. Pe Sensodays.ro poți descoperi o selecție bogată de astfel de produse, cu ajutorul cărora să amenajezi corespunzător și cu gust camera de zi. Cât despre tipurile de draperii potrivite pentru această încăpere, poți avea în vedere câteva sfaturi esențiale:

  • Draperiile cu model floral sunt recomandate pentru camerele de mari dimensiuni, pentru a putea regla corespunzător intensitatea luminii.
  • În ceea ce privește draperiile albe, acestea pot fi recomandate pentru living dacă vrei totuși să te bucuri de lumina naturală optimă.
  • Catifeaua, inul, bumbacul și mătasea groasă și lucioasă sunt câteva dintre materialele textile folosite pentru confecționarea draperiilor.
  • Alegerea draperiilor pentru camera de zi se face și în funcție de utilitate. În timp ce unele oferă protecție pe timp de vară și mențin o temperatura plăcută, altele sunt folosite pentru a umbri camera.

Păturile pufoase sunt recomandate pentru canapele și fotolii

Tot în camera de zi te poți desfășura cu mult simț artistic în ceea ce privește design-ul. Însă, trebuie să ții cont și de calitatea și funcționalitatea materialelor pe care urmează sa le alegi. De aceea, păturile decorative pentru canapea și fotolii ar trebui să poată fi și folosite, nu doar aranjate frumos.
Materialele plăcute la atingere, oferă, cum este de așteptat, un confort deosebit și garantează odihna buna de peste zi, în living.

Cu siguranță că nu îți va fi pe plac o pătură înțepătoare, din lână, pe care să o dai la o parte din prima secundă.

Așadar, se poate spune că materialele textile pentru locuință se aleg în funcție de calitate, design și utilitate. Chiar dacă nu ești expert în acest domeniu, este recomandat să ții cont de gusturile proprii și să achiziționezi produsele care pot oferi satisfacție și confort.

Articole similare

Close