Economie

Cum să îţi amenajezi casa pentru a avea mai mult spațiu. Idei de încercat la tine în locuință

Spațiul este una dintre marile probleme cu care se confruntă piața imobiliară din ultimii ani, toată lumea dorindu-și case mari, cu cel puțin trei camere, terasă încăpătoare și luminoasă, toate acestea la un preț rezonabil. Însă, în realitate, locuințele sunt mai mici, iar spațiul trebuie foarte bine calculat și așezat, pentru ca aceasta să arate bine.

Chiar dacă există câteva mici impedimente, cu puțină imaginație și cu câteva sfaturi de la designerii de interior îți poți amenaja casa în așa fel încât să te bucuri de spațiu și să ai totul compartimentat exact așa cum ți-ai dorit. 

Iată ce poți face la tine acasă pentru a avea mai mult spațiu 

  • Pentru ca un spaţiu mai mic să pară mai mare, pentru a crea iluzia optică de lărgime ai nevoie de multă lumină. Aceasta poate ajuta enorm, cu cât un loc benefiază de mai multă lumină, cu atât va părea mai mare. Pentru a rezolva această problemă poți căuta modele variate de panouri cu led de la Ledel.ro, care te vor ajuta să transformi orice loc întunecos al casei tale într-unul în care lumina este punctul forte. În plus, pentru un plus de efect de luminozitate, poți apela și la veioze sau lampadare pe care să le așezi în colțurile camerelor. Vor arăta uimitor și vor lumina perfect întreaga casă. 
  • Plantele verzi așezate în locurile potrivite pot schimba radical înfățișarea unei încăperi. În plus, grădinăritul ajută la relaxare, astfel că vei reuși să te simți bine și să realizezi aranjamente fabuloase pentru casa ta. 

Dacă îți plac plantele cu flori, poți încerca să cultivi miniroze, acestea vor arăta și mirosi extraordinar. Și leandrul este o plantă cu flori extraordinare și cu miros divin, însă dacă ai animale de companie sau copii este bine să fii atent, planta este foarte otrăvitoare. În schimb, dacă ești adeptul celor cu frunze, ferigile și calele pot fi alegerile perfecte în crearea unei mini grădini în apartamentul tău.  

  • Renunță la lucrurile nefolositoare! Pentru a avea mai mult spațiu în locuința ta ai nevoie să renunți la lucrurile pe care te încăpâțânezi să le păstrezi, deși nu îți sunt de niciun folos. Iar dacă nu poți renunța la ele, încearcă să le aduni în câteva cutii pe care să le așezi într-un singur loc, în ordine. În plus, pentru mărunțișurile care acoperă orice spațiu liber, poți cumpăra câteva coșulețe decorative încăpătoare, în care poți pune lucruri de mici dimensiuni: chei, pixuri, carnete de notițe, creme, agrafe, etc.  
  • Oglinzile, modul perfect de a mări spațiul. Atunci când ai nevoie de spațiu, fie doar și vizual, te poate ajuta o oglindă uriașă, montată pe unul dintre pereți. Instant, camera respectivă va arăta mult mai mare și mai spațioasă. 

La genul acesta de trucuri puteți apela mai ales la camere foarte mici, în genul holurilor sau a băilor unde nu prea există altă alternativă. 

Pentru a te bucura de o casă spațioasă ai nevoie doar să respecți câteva mici reguli de amenajare a locuinței. Cu puțină imaginație și cu investiții minime te poți bucura de casa visurilor tale! 

Sursa foto: Pexels.com

 

Articole similare

Close